5 Mayıs 2024

ENEZ BELEDİYESİ ''ATATÜRK VE ULUSAL EGEMENLİK'' KONULU ŞİİR YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Enez Belediyesi tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ve TBMM’nin kuruluşunun 101. Yıldönümünün kutlanmasına ve değerlerinin vurgulanmasına vesile olacak, ulusal değerlere uygun, çocuk ruhuna, yaş özelliklerine ve beğenisine uygun şekilde düşünülmüş, onların iç dünyasını anlatan eserlerin katılacağı şiir yarışması düzenleniyor.

23 Nisan’ın ruhuna uygun şiirler ile toplumun ulusal değerlere karşı hissiyatının artmasına katkı sağlamak, çocuklara şiiri sevdirmek, benimsetmek, onların yaratıcılıklarını teşvik etmek ve çocukların ulusal duygularını sanat ile ilişkilendirerek hem manevi duyguları hem de estetik becerileri geliştirmeyi amaçlayan şiir yarışmasına katılım sağlayacak öğrenciler için başvuru tarihi 9 Nisan 2021 Perşembe günü başlayacak olup 20 Nisan 2021 Salı günü saat 17.00'de son bulacaktır.

Başvurular Enez Belediyesi hizmet binasında bulunan Halkla İlişkiler Birimi tarafından alınacaktır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 101. Yılı Anısına Şiir Yazma Yarışmasına katılan öğrencilerin yazmış oldukları şiirler, 21 Nisan 2021 Çarşamba günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek komisyon tarafından değerlendirme yapılacaktır.


YARIŞMA KOŞULLARI;

1-Yarışmaya başvuru ücretsizdir.

2-Yarışmaya her katılımcı en fazla 1 adet şiirle katılabilir.

3-Şiir, istenilen ölçü ve türlerde yazılabilir.

4-Şiirlerin uzunluğu ve biçimi konusunda bir kısıtlama yoktur.

5-Şiir, düz beyaz ve temiz bir A4 dosya kağıt üzerine yazılmalıdır.

6-Yazı okunaklı ve anlaşılır olmalıdır.  El yazısı veya düz yazı kullanılabilir.

7-Yarışmacıların şiirleri özgün olması gerekmektedir. Herhangi bir mecra yada dijital platformlardan alınmamış olmalıdır. Alıntı eserler tespit edildiğinde değerlendirmeye alınmayacaktır. Alıntı olan eserlerin sorumluluğu yarışmacıya aittir.

8-Yarışmaya katılan şiirler daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve başka bir yarışmaya katılmamış olmalıdır. Katılımcı, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş, yayın içerisinde yer almamış eserleriyle katılabilir.

9-Başvuruyu yapan kişi, eseri yazdığı A4 Dosya kağıdının ön yüz sağ üst köşesine ad soyad, açık adres, okul adı, sınıfı, numarası, velisinin ve öğretmenin ulaşılabilecek telefon numaralarını yazıp, 20 Nisan 2021 tarihine kadar Enez Belediyesi Halkla İlişkiler Birimine kapalı zarfla teslim edecektir.

10-Yarışma katılım koşulları ve kuralları hakkında değişiklik yapma hakkı Enez Belediyesi’ne aittir.

11-Enez Belediyesi yarışmaya gönderilen eserlerin içeriği ile ilgili hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmemektedir.

12-Yarışmaya katılan şiirlerin her türlü basım, yayın ve telif hakkı Enez Belediyesi'ne  aittir.

13-Başvuru tarihinden sonra gelen şiirler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

14-Yarışmaya katılan kişiler, şartnameyi kabul etmiş sayılır.

15-Yarışmaya Enez ve köylerindeki okullarda öğrenim gören öğrenciler katılabileceklerdir.