25 Nisan 2024 Perşembe

ENEZ'İN KURTULUŞUNUN 100. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Enez kurtuluşunun 100. Yılında törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk heykeli önünde Kaymakamlık çelengini Kaymakam Cafer Ekinci, Belediye çelengini Başkan Yardımcısı Lütfü arabacı sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkan Yardımcısı Lütfü Arabacı yaptı.

Trafik kazası geçirmesi nedeniyle kutlama törenlerine katılamayan Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, bir mesaj göndererek halkın kurtuluş bayramını kutladı.

Edirne Ak Parti Milletvekili Fatma Aksal, İyi Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar'da mesaj göndererek kurtuluş bayramını kutladı.

Temsili milis kuvvetleri olarak Enez Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Yalçın Bitikli ve kurtuluş gelini Enez'in kurtulduğunu belirterek, Türk bayrağını Kaymakam Cafer Ekinci'ye teslim etti.

Keşan folklor ekipleri, Çamlıca altın kızlar dare ekibi, öğrenci şiirleri, Edirne Belediyesi Bando Ekipleri gösterileri yapıldı.

Öğrencilerin ve araçların resmi geçit töreni ile avcılar atış yaparak tören sona erdi.

Kurtuluş tõrenlerine CHP Edirne Milletvekili Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek , Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay ,CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı siyasi parti temsilcileri, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı