11 Mayıs 2024 Cumartesi

ENEZ'İN KURTULUŞUNUN 99. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Ä°lçemiz Enez'in  kurtuluÅŸ coÅŸkusu törenle kutlandı.
Enez'in kurtuluşunun 99.Yılında Kutlama törenleri Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelengi Atatürk Anıtına sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Şükrü Alperen Göktaş ve Belediye Başkanı Özkan Günenç, halkın ve öğrencilerin kurtuluş bayramını kutladı.
Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Günenç, öğretmenler Gününü de kutladı.
Åžiirlerin okunması ile devam eden kutlamalar, Edirne Bandosunun sunumu, KeÅŸan Belediyesi Halk oyunları ekibi gösterileri, Çamlıca Köyü Altın Kızlar Ekibi  manileri ile renk kattı.
Enez Avcılar Klübü Derneği Başkanı Yalçın Bitikli ile Lüleburgaz Atatürk Avcılar Kulübü Derneği Üyesi Gülşen Uzun, Enez'i sembolik işgalden kurtararak Türk Bayrağını Kaymakam Şükrü Alperen Göktaş'a teslim etti.
Bayan avcıların katılması kurtuluş törenlerine ayrı bir renk kattı.
Õğrencerin ve Kurtuluş korteji araçlarının geçmesinin ardından, kurtuluş yürüyüşü de yapılarak kutlamalar coşkulu bir şekilde tamamlandı.